Вівторок, 23.04.2024, 19:37
Вітаю Вас Гість | RSS

Вишенська ЗОШ I-III ступенів

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2019 » Липень » 16 » Відбувся ІІ (обласний) етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») – 2019
17:26
Відбувся ІІ (обласний) етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») – 2019

19-22 червня 2019 року на базі військової частини А 2167 – місці дислокації легендарної 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців та Комунального закладу Київської обласної ради «Володарська спеціалізована загальноосвітня школа-інтернат ІІ-ІІІ ступенів – центр реабілітації» відбувся ІІ обласний етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)».

Гра проводиться з метою національно-патріотичного виховання учнівської молоді, формування активної громадянської позиції та готовності до захисту України. Організатори гри: департамент освіти і науки Київської обласної державної адміністрації, Комунальний заклад Київської обласної ради «Центр творчості дітей та юнацтва Київщини». У заходах гри взяли також участь представники Українського державного центру національно-патріотичного виховання, краєзнавства та туризму учнівської молоді та громадських організацій: Ради Українського козацтва при Київській обласній державній адміністрації, Ради матерів та дружин учасників АТО, «Славетні епохи України» тощо.

Учасниками гри стали 360 джур – учнів (вихованців) закладів загальної середньої та позашкільної освіти від районів, міст, ОТГ Київщини. У тому числі рій-гість з міста Авдіївка Донецької області та рій Комунального закладу Київської обласної ради «Переяслав-Хмельницький ліцей-інтернат «Патріот».

Збір та шикування учасників гри у парадному однострої відбувся 19 червня у м. Білій Церкві біля стели Героям Небесної Сотні, де вони взяли участь у церемонії вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні «Пам’ятаймо подвиг Героїв». Далі джури та їхні виховними переїхали до місця дислокації 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців, де відбулося урочисте відкриття гри за участі керівників Київської обласної державної адміністрації, департаменту освіти і науки, Білоцерківської міської ради, представників обласної Ради козацтва та військовослужбовців.

На території військової частини було облаштовано цікаві локації, а саме: «Український патріот» (перегляд документального фільму про 72-гу бригаду «Як елітний спецназ із «чорних козаків» відвойовує окупований Донбас», зустріч з  військовослужбовцями 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців), майстер-класи «Проходження військової смуги перешкод», «Збирання та розбирання автоматичної зброї», конкурси «Впоряд» та «Стрільба з пневматичної зброї». Військовослужбовцями бригади для дітей було організовано знайомство з побутом частини та обід у солдатській їдальні.

По завершенню програми заходів у в/ч А 2167 учасники гри переїхали до Комунального закладу Київської обласної ради «Володарська спеціалізована загальноосвітня школа-інтернат ІІ-ІІІ ступенів – центр реабілітації». Протягом наступних трьох днів проведено ще 7-м конкурсів. Під час презентації звітів «Добре діло» джури звітували про здійснені екологічні, патріотичні акції, волонтерську допомогу воїнам АТО, ООС, літнім людям тощо. У конкурсі «Рятівник» демонстрували навички надання долікарської допомоги. Туристську майстерність рої показали на туристсько-спортивній смузі перешкод, а також у конкурсах «Топографія» і «Таборування».  Знання з історії України, Українського козацтва та ЗСУ – у конкурсі «Відун». А таланти, патріотичність та творчість – у мистецькому звіті роїв «Ватра».

Переможців та призерів гри нагороджено кубками, грамотами департаменту освіти і науки Київської обласної державної адміністрації, а також настільними історичними іграми та літературою, наданими на безоплатній основі Українським інститутом національної пам’яті.

Переглядів: 288 | Додав: ALYN | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Календар
«  Липень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz