П`ятниця, 29.03.2024, 05:31
Вітаю Вас Гість | RSS

Вишенська ЗОШ I-III ступенів

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2013 » Грудень » 12 » Позашкільна освіта — не просто дозвілля дітей, а й гармонійний розвиток нашого майбутнього
12:39
Позашкільна освіта — не просто дозвілля дітей, а й гармонійний розвиток нашого майбутнього
На виконання соціальних ініціатив Президента України «Діти — майбутнє України» та з метою забезпечення у районі збереження та розширення мережі позашкільних навчальних закладів заступник голови РДА Ілона Куровська відвідала з робочим візитом Вишенську школу і побувала на занятті гуртка «Юні інспектори дорожнього руху».

Гурток юних інспекторів руху (ЮІР) — добровільне об’єднання вихованців РБДЮТ на базі Вишенської ЗОШ І-ІІІ ступенів, який створено з метою надання знань з правил дорожнього руху, пропаганди безпечної поведінки на вулицях і дорогах, виховання поваги до співробітників ДАІ, толерантного ставлення до пішоходів, пасажирів, водіїв, дбайливого ставлення до навколишнього середовища, надання допомоги працівникам дорожньої автомобільної інспекції у справі запобігання дитячому травматизму, сприяння професійному самовизначенню гуртківців, формування практичних навичок регулювання дорожнім рухом, ведення пропаганди дотримання правил дорожнього руху. Програма розрахована на два роки навчання ( по 4 години на тиждень). Старші учні можуть ділитися своїми знаннями, вміннями, навичками як інструктори для проведення занять з малюками. Гурток відвідують 15 школярів, якими успішно керує Алла Убога.



Ось і цього разу старшокласники запросили до себе першачків та другокласників, які займаються в групі продовженого дня. Разом зі своїм вихователем Варварою Гольосою дітлашня прийшла на навчання. Цікава ігрова форма спілкування захоплювала не лише початківців, а й усіх присутніх. Діти наввипередки давали відповіді на загадки, за що отримали квитки у Країну дорожніх знаків.


Директорка Вишенської школи Лілія Гурська розповіла:
— У нас чимало гуртків, і кожен з них має особливість, адже керують ними вчителі, які віддаються роботі сповна. Самовдосконалення і творчий пошук – це, мабуть, і є тим поштовхом, що пізніше дає плоди, продовження яких бачимо в наших вихованцях, а вони, переконана, почувають себе комфортно в стінах другої рідної домівки. Це й заняття вокалом, хореографією, бісероплетінням, різноманітні спортивні гуртки. Всі діти, без винятку, по-своєму талановиті, адже творча іскра жевріє в кожній дитині. Головне — вчасно розпалити в її душі вогонь бажання.



Заступник голови РДА Ілона Куровська наголосила не лише на важливості збереження позашкільної освіти, а й на її розширенні, охопленні нею якнайбільшої кількості учнів:

— У соціальних ініціативах Глави держави «Діти — майбутнє України» особлива увага приділяється мережі позашкільних навчальних закладів.

Ваша школа є досить яскравим прикладом втілення їх в життя. Важливо зберегти, продовжувати удосконалювати, розвивати цю динаміку – це і є нашим першочерговим завданням. Ми прагнемо, аби мережа позашкільної освіти Бориспільщини розширювалася. Адже позашкільна освіта – це не просто дозвілля дітей, це гармонійний розвиток нашого майбутнього.

Джерело: http://raybori.gov.ua/index.php?option=com_content&view=article&id=3009:2013-11-20-19-30-18&catid=1:2010-01-17-16-33-02&Itemid=20
Переглядів: 598 | Додав: ALYN | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Календар
«  Грудень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz