П`ятниця, 26.04.2024, 21:29
Вітаю Вас Гість | RSS

Вишенська ЗОШ I-III ступенів

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2014 » Грудень » 8 » ВИПЕРЕДЖУВАЛЬНІ ЗАВДАННЯ В УМОВАХ ОСОБИСТІСНО ОРІЄНТОВАНОГО УРОКУ
10:43
ВИПЕРЕДЖУВАЛЬНІ ЗАВДАННЯ В УМОВАХ ОСОБИСТІСНО ОРІЄНТОВАНОГО УРОКУ

29 листопада у Гнідинській ЗОШ І – ІІІ ступенів імені Петра Яцика відбувся ІІ етап ХV Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика.  Учні-учасники конкурсу плідно працювали над завданнями, які вимагали знань, застосування набутих умінь і навиків, творчості.

            Можливість виявити свої таланти, поділитись досвідом навчання мови та літератури мали й вчителі-словесники, які супроводжували команди учнів. Для них колеги з Вишенської ЗОШ І – ІІІ ступенів підготували семінар-практикум з проблеми «Урок – основна форма реалізації інноваційних навчальних технологій. Випереджальне навчання».

            Сьогодні випереджувальні завдання необхідні не тільки для того, щоб якомога більше матеріалу опрацювати на уроках. Учні, самостійно опрацьовуючи матеріал, отримують знання, а на уроці мають можливість поділитися ними з іншими, оцінити власну роботу, зробити висновок. В основі навчання – створення самостійної пошукової діяльності школярів, у ході якої формуються нові знання, уміння, навички та розвиваються здібності, активність, ерудиція, творче мислення.

            Вчителі української мови та літератури Вишенської ЗОШ Морозова Лідія Григорівна, Прокопенко Валентина Олександрівна, світової літератури Костенко Наталія Василівна презентували свої уроки , в основі яких – випереджувальні завдання, що ґрунтуються на таких засадах, як пошук, упевненість у собі, самостійність, творчість, оволодіння способами наукового пізнання у процесі пошуку. Приділено увагу методиці проведення уроків з використанням випереджального навчання. Учасникам семінару було запропоновано практичне заняття (робота в групах), ознайомлення з результатами анкетування учнів старших класів «Випереджувальні завдання. За і проти». Директор закладу Гурська Лілія Володимирівна, вчитель української мови та літератури, представила своїх колег, а про творчі знахідки, досвід , цікаві позакласні заходи розповіла учасникам семінару й оригінальна презентація шкільного методичного об’єднання  словесників Вишенської ЗОШ. Кожен вчитель отримав добірку матеріалів для використання в роботі.

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 3034 | Додав: ALYN | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Календар
«  Грудень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz