П`ятниця, 19.04.2024, 17:00
Вітаю Вас Гість | RSS

Вишенська ЗОШ I-III ступенів

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2016 » Грудень » 13 » ВМІЮ, ДІЮ, ПЕРЕМАГАЮ
09:29
ВМІЮ, ДІЮ, ПЕРЕМАГАЮ

Існує помилкова думка, що лідерами народжуються, а не стають. Насправді ж задатки лідера є в кожному з нас. Просто одні розвинули це в собі, а інші пустили все на самоплив, піддалися більш сильним особам. Тому так багато звичайних працівників і так мало керівників, директорів та підприємців.

На жаль практика показує,що  ніде (ні в садку, ні в школі) нас не вчать тому, як стати лідером у класі. Швидше навпаки, завдання вчителів та вихователів - створити з групи учнів добропорядних громадян, які спочатку підуть вчитися до ВНЗ, потім працюватимуть в якій-небудь організації до старості. Далі - пенсія, виховання онуків. Але наш час вимагає іншого, потребує людей  нової формації, компетентних,відповідальних.  Тільки впевнена у собі і своїх силах людина зможе домогтися всього в житті. Вона знає, на що здатна. Не обов'язково людині бути найрозумнішою, найкрасивішою чи найсильнішою. Просто вона буде позитивно оцінювати свої здібності, а не самокритично ставитися до себе.

Саме тому і з'явився проект «Вмію, дію, перемагаю». Адже у кожній дитині є своя "родзинка", яка стане в нагоді надалі. Це можуть бути різні таланти: вміння співати, танцювати, писати красиві тексти, малювати, фотографувати. Такі учні  виділяються з натовпу, вони мають багато друзів, користуються авторитетом серед однолітків та вчителів. Діяльність таких дітей у роботі органів учнівського самоврядування створює можливості для розвитку лідерського потенціалу, набуття досвіду активної і компетентної особистості, організаторських якостей та бажання використовувати свою енергію та здібності заради інших.

Лідер - це та людина, яка проявляє ініціативу. Лідер - людина, яка вміє приймати рішення та відповідати за помилки. Лідер – той, хто має індивідуальний стиль, бездоганні ораторські здібності та креативні ідеї. Лідер – людина, що поведе за собою інших, зможе досягти успіху та змінить життя однолітків на краще.

 

 

Переглядів: 510 | Додав: ALYN | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Календар
«  Грудень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz